Предложи личност

Григор Лилов

Роден през 1955 г. Личност с определено самостоятелно и в много случаи изпреварващо мислене, като в същото време разчита и на анализ и синтез от противоборстващи в медийното пространство източници, от които в голяма степен извежда реалистичния "общ знаменател". Магистър по икономика от УНСС и журналистика от СУ. Един от малкото, който е публикуван от почти оксиморонни един спрямо друг медийни фактори от миналото и днес: The Economist, БНТ, „Работническо дело“, „168 часа“, „Труд“, СКАТ, Financial Times и др. Автор е на книгите книгите „Либийска връзка“, „Най-богатите българи“, „Тайните на големите играчи“, „Тайният проект Бойко Борисов“ и други.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80_%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2
https://www.facebook.com/grigor.lilov

3 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
Anonymous shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

1 comment

Sign in
(thinking…)
Sign in with: facebook google
Signed in as (Sign out)
Submitting...
  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Grigor Lilov commented on blitz.bg.
    21 minutes ago ·
    Свикнал съм да не забелязвам нападките срещу себе си, но коментар 15 на анонимния "другари" в "Блиц" мина мярката. Затова за първи път ще напиша нещо за себе си. Отявленият комунист Григор Лилов, който съм аз, на два пъти е уволняван от "Работническо дело" и защитен от колегите си, както стана с Георги Тамбуев. Като червена гад съм единственият журналист в България, който публично е критикувал Тодор Живков и Политборо по времето на социализма и по чиито публикувани и непубликувани статии са отменяни техни решения (вкл. и на Валутната комисия на Политбюро- имам необходимите документи, да го докажа). Като човек на "предци - ликвидатори на достойни българи" (според коментара) публикувах секретния доклад до Луканов, Петър Младенов и Александър Лилов (не съм му рода - съвпадение) за комунистическите лагери на смъртта (в. "Диалог" от 1990 г. - от поредицата излязоха две части в поредни броя и тези другари спряха вестника и така поредицата). Като комунист направих първия митинг на СДС на площад Батемберг в началото на декември 1990 (но не бях на него - отидох в Букурещ за румънската революция) и се сбогувах със синята идея, защото отказаха да прочетат искането за незабавна лустрация, разкриване на всички досиета и т.н. "Лъжец" като мен първи въведе термина "олигархия" у нас (Банковата афера - люпилня на олигархията", Труд, 18-30.11.1996), първи описа олигарсите в България с биографиите и парите им (книгите "Най-богатите българи). "Лъжецът" Григор Лилов, който съм аз, разкри офшорните фирми на президента Плевнелиев още в началото на 2012 г., (книгата "Операция Президент"), с чиито разкрития сега се фукат телевизията и вестниците Бареков, но не говорят нито за всичките фирми, нито за убития му съдружник, както съм направил аз и да не давам още по-сензационни детайли от историята, която го направи глава на нацията. Лъжецът Григор Лилов, какъвто съм аз, първи разкри биографията на Кунева още през 2011 г. - тук, в Блиц. Поне напишете в търсачката името ми и вижте поне онова, което е излизала от мен в Блиц. Влезте във Фейсбук и вижте стената ми - там са секретните документи за газовия Южен поток, за АЕЦ Белене, за заемите на България, за историята около посещението на турския вицепремиер боздаг. Като червен изрод, както ме нарекоха, съм носител на американска награда за журналистика (фондация Свободна и демократична България" на Джон Паница заради първото журналистическо разследване на "Мултигруп", свързана с опасност за живота, като е отбелязано в грамотата). Книгите ми, понеже съм лъжец - от "Либийска връзка" и "Тайния проект Бойко Борисов" през "Тайните на големите играчи" до последната за атентата в Бургас "Дуел" са в световни библиотеки, в библиотеката на Американския конгрес, аналитични и политологични центрове,обслужващи правителства, университети от Бръшляновата лига като Йейл, Харвард - при това без да са преведени на английски.
    Толкова злостната нападка с "Работническо дело" като увертюра и "предци-убийци" (каквито нямам) в един от най-популярните сайтове, който обективно реши да даде още едно мнение за атентата, показва, че съм уцелил десятката - едното от двете воюващи олигархични крила гръмна другото. Кой-кого засега не знам, но като разследващ журналист ще получа отговора и ще го дам на хората.

Feedback and Knowledge Base