Предложи идея за промяна в законодателството или важен обществен въпрос!

Забрана на системата със сини зони за паркиране на автомобилите

Сините зони не са решение на проблемите с паркирането на автомобилите в натоварените части на градовете. Единствено облагодетелствани са богатите, за които не е проблем да плащат. Т.е. това е система, при която само богатите приоритетно получават място за паркиране върху обществена територия, която принадлежи на всички.

9 гласа
оценка
влезте
Проверка!
(мислене ...)
Reset
или да влезете в
  • facebook
  • google
Влезли сте като (Излизане)
Имате останали! (?) (Мислене…)
farior споделя тази идея  ·   ·  Отбележи идеята като неуместна…  ·  Администратор →

2 коментара

влезте
Проверка!
(мислене ...)
Reset
или да влезете в
  • facebook
  • google
Влезли сте като (Излизане)
Подаване на ...
  • farior commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

    Аз и сега не си намирам. Ако си намеря случайно, то ще е за сметка на някой, който не може да си го позволи. Това ли е демокрацията, която желаем - "набутай другарчето си". При условие, че съществуват сигурно стотици идеи за намаляване на натоварването. Като започнем със задължителните подземни гаражи на новопостроените сгради (това най-после да започне наистина да се прави!), изграждане на многоетажни общински паркинги, споделени автомобили и т.н. Аргументът "така е по цял свят" или "всички така правят" ни води само към старите и установени проблеми.

  • K commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

    Така е в цял свят. Целта не е да се даде парко мястно на този който може да си плаща, а по-скоро този който не може (иска) да си плаща да не идва с кола. Ако това което предлагаш се осъществи въобще няма да можеш да си намериш място дори и да искаш да си платиш.

Обратна връзка и база от знания