Предложи идея за промяна в законодателството или важен обществен въпрос!

Предлагам майчинските и детските добавки-само ако имаш трудов стаж и осигуровки

Майчински и детски добавки-само ако си работил и имаш трудов стаж.
Стига с това свръх толериране на малцинствата.Ако не си работил,а имаш дете,значи си достатъчно богат за детски добавки.
Не можем с псевдо демократични способи една малка разпарчетосана България да си позволява да изхранва 1 милион необразовани роми,само защото те се плодят всяка година.
Тази супер толерантност ни задълбава още повече.

71 гласа
оценка
влезте
Проверка!
(мислене ...)
Reset
или да влезете в
 • facebook
 • google
Влезли сте като (Излизане)
Имате останали! (?) (Мислене…)
Илчо Илчев споделя тази идея  ·   ·  Отбележи идеята като неуместна…  ·  Администратор →

8 коментара

влезте
Проверка!
(мислене ...)
Reset
или да влезете в
 • facebook
 • google
Влезли сте като (Излизане)
Подаване на ...
 • анонимен commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

  Аз предлагам детските и майчинските да са % от данъка, който всяка майка е внасяла преди да роди. Или да е семеен. Така ще има естествен подбор до някъде защото някои групи хора само взимат от тази държава без да са дали и 1лв.

 • Борислав commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

  При всеки подобен дебат обществото се разделя на две и няма съвършено решение на проблема.
  Първо трябва да се постигне обществено съгласие, дали и колко трябва да се подпомагат хората, които по една или друга причина нямат средства да се издържат.

  Във всеки случай, аз съм за това хората да се мотивират да разчитат на себе си и в никакъв случай да не считат, че някой е длъжен да им помага.
  В този дух, аз съм по-скоро за отпадане на детските добавки за всички.
  Раждането на деца и тяхното отглеждане освен право е и задължение на родителите им, независимос от тода, дали са от етническо малцинство, дали са студенти или ученици. Отговорните родители и сега не разчитат на държавата да ги подпомага, за да имат деца.
  Работата на държавата е да осигури колкото се може еднакви условия на всички граждани, а не да раздава общите блага и да обезкуражава хората да се стремят към развитие. Защо да се напрягат, ако може и да го правят?
  За съжаление винаги има хора, които, най-често по здравословни причини, не могат да се издържат сами и за тях съм съгласен, държавата да поеме грижа. Тъй като те не са много, няма да е трудно да им се осигури достоен живот без големи разходи.

 • Камен Ангелов commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

  Цигани, турци или китайци все ми е тая - говорим за майки и деца! Ако някой посегне на човечността с подобен аргумент не го наричам българин, а башибозук. На който не му харесва да иде на църква или по-добре на психиатър.

 • Брод commented  ·   ·  Сигнал за неподходящо съдържание

  Тъпо.По- добре да се завишат добавките на тези, които имат 2 или повече деца.Говорим за българите,а не за цигани и турци,които от векове рушат и ограбват святата ни земя.

Обратна връзка и база от знания